PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ενώσεις Γονέων Δυτικής Αθήνας: Συγκεντρώσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων



Τις δύο τελευταίες μέρες Ενώσεις Γονέων της Δυτικής Αθήνας και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών προχωρήσανε από κοινού σε συγκεντρώσεις ενάντια στις δεκάδες συγχωνεύσεις τμημάτων στην Δυτική Αθήνα.

Οι Ενώσεις Γονέων της Δυτικής Αθήνας εξέδωσαν ανακοίνωση που αναφέρει:

«Την Τρίτη 10/9/24 στο Περιστέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση όπου εκφράστηκε από όλους τους ομιλητές αγανάκτηση για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η οποία αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία μας. Σε αυτή την συγκέντρωση συμφωνήσαμε την επόμενη μέρα στις 11/9/2024 μετά τους αγιασμούς των σχολείων να προχωρήσουμε σε συγκέντρωση στην Α Βάθμια Διεύθυνση Γ Αθήνας.

Στην συγκέντρωση στην Διεύθυνση Α βάθμιας αποφασιστικά ζητήσαμε συνάντηση με τον Διευθυντή, ο οποίος ήρθε αφού περιμέναμε πάνω από δύο ώρες. Στη συνάντηση απαιτήσαμε να ανακαλέσει τις αποφάσεις συγχώνευσης τμημάτων σε όλη την Δυτική Αθήνα και να στελεχωθούν τα σχολεία με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό. Ιδιαίτερη έμφαση δώσαμε στην λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων των σχολείων, όπου στην Δυτική Αθήνα δεν λειτουργεί πλήρως σχεδόν σε κανένα σχολείο. Γεγονός που έχει αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι γονείς να δυσκολεύονται να πάνε στην εργασία τους. Ταυτόχρονα αναδείξαμε το σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης.

Ο Διευθυντής Α Βάθμιας σε ότι αφορά τις συγχωνεύσεις αρνήθηκε να τις ανακαλέσει, ενώ σε ότι αφορά τα εκπαιδευτικά κενά δεν δεσμεύτηκε για το πότε και αν θα καλυφθούν.

Επίσης καταγγέλλουμε τον Διευθυντή Α Βάθμιας Εκπαίδευσης Γ Αθήνας ο οποίος κάλεσε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να κάμψει την αποφασιστικότητα των γονέων και μικρών μαθητών που αναζητούσαν λύσεις στα κρίσιμα προβλήματα τους.

Μετά την συγκέντρωση οι Πρόεδροι των Ενώσεων Γονέων αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κοινή σύσκεψη για να οργανώσουμε την συνέχεια των κινητοποιήσεων μας.

Στην σύσκεψη αυτή καλούμε τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών Α Βάθμιας και Β Βάθμιας εκπαίδευσης καθώς και Συλλόγους Γονέων της Δυτικής Αθήνας.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15/9/24 στις 10:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (1ος Όροφος) στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου.

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΙΛΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ

Συνεχίζουμε παίρνοντας δύναμη από το σύνθημα που φώναζαν τα παιδιά μας στην κινητοποίηση

ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΛΟΥΒΙΑ
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στη φυλακή 2 γιατροί και 3 φαρμακοποιοί για την απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

Peristeri News

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ορτύκια με σαλμονέλα

Peristeri News

Κολωνός: Συμπλοκή με πυροβολισμούς και 4 συλλήψεις

Peristeri News

Leave a Comment