PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περιστέρι: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της απομάκρυνσης του Εσταυρωμένου/Σταυρού



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (8/9) στο Περιστέρι κατά της απομάκρυνσης του Εσταυρωμένου/Σταυρού πίσω από την Αγ. Τράπεζα των ναών της Μητροπόλεως.

Σημείο συνάντησης ήταν ἡ πλατεία Δημαρχείου στη στάση μετρό «Περιστέρι» όπου συγκεντρώθηκαν πολλοί πιστοί. Στη συνέχεια ξεκίνησε πορεία του συγκεντρωμένου πλήθους από τον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως μέχρι το Επισκοπείο της Ι.Μ. Περιστερίου.

Κατά την άφιξη της πορείας στο Επισκοπείο έγινε η ανάγνωση Ψηφίσματος/Αιτήματος και οι συγκεντρωμένοι απομακρύνθηκαν.

Διαβάστε το Ψήφισμα/Αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής των πιστών της Ι.Μ.Περιστερίου:

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΙΤΗΜΑ

        Ο πιστός λαός της Ι.Μ.Περιστερίου με τη συμπαράσταση πιστών χριστιανών από όλη την Ελλάδα, καλεί τον Σεβασμιώτατο επίσκοπο Περιστερίου κ.Γρηγόριο, την ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (14 Σεπτεμβρίου ), ως ένδειξη εκκλησιαστικού φρονήματος, πατρικού ενδιαφέροντος και καταλλαγής, να Υψώσει/επανατοποθετήσει τον Εσταυρωμένο/Σταυρό πίσω από την Αγία Τράπεζα, όλων των Ιερών Ναών της Μητροπόλεως.

Μια πράξη που θα χαροποιήσει την τοπική Εκκλησία καθώς θα επαναφέρει την ενότητα, θα αποκαταστήσει τις σχέσεις του ποιμνίου με τους ποιμένες και θα δημιουργήσει το πρόσφορο έδαφος για την απερίσπαστη πνευματική καλλιέργεια της πολύπαθης αυτής επαρχίας.

Εάν και αυτή η εκδήλωση του πιστού λαού αγνοηθεί και περιφρονηθεί πέραν του ότι θα μας λυπήσει, καθώς θα μας επιβεβαιώσει ότι η επαναλαμβανόμενη ρήση του Σεβασμιωτάτου να τον βλέπουμε ως πατέρα και όχι ως δεσπότη αποτελούσε έναν κούφιο λεκτικό εντυπωσιασμό, συνάμα θα μας οδηγήσει σε εντονότερους αγώνες και σε μεγαλύτερη επαγρύπνηση για να φυλάξουμε ανόθευτη την Ορθόδοξη Πίστη όπως αυτή μας παραδόθηκε από τις Οικουμενικές Συνόδους, από τους Αγίους Πατέρες, από τους Αποστόλους, από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό˙ ὧ πρέπει πᾶσα δόξα, τιμή καί προσκύνησις, σύν τῷ ἀνάρχῳ αὑτοῦ Πατρί καί τῷ παναγίῳ καί ἀγαθῶ καί ζωοποιῶ αὑτοῦ Πνεύματι, νῦν καί ἀεί καί εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων. Ἀμήν

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πιστών της Ι.Μ. Περιστερίου
για την αποκατάσταση του Εσταυρωμένου.

σ.σ. ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΓΓΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8/9 ΚΑΙ ΘΥΡΟΚΟΛΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΔΟΥΝΙΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στη φυλακή 2 γιατροί και 3 φαρμακοποιοί για την απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

Peristeri News

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ορτύκια με σαλμονέλα

Peristeri News

Κολωνός: Συμπλοκή με πυροβολισμούς και 4 συλλήψεις

Peristeri News

Leave a Comment