PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η Ένωση Γονέων Περιστερίου ενάντια στην κατάργηση τμημάτων λυκείων



Με αφορμή την κατάργηση τμημάτων κατευθύνσεων και προσανατολισμού για τη Β’ και Γ’ τάξη Γενικών Λυκείων, η Ένωση Γονέων Περιστερίου σε ανακοίνωση της απαιτεί άμεσα να ανακληθούν.

Επίσης καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι σήμερα στις 7.00 μ.μ.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση της Ένωση Γονέων Περιστερίου:

Δύο μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά ανακοινώθηκε η κατάργηση τμημάτων κατευθύνσεων και προσανατολισμού για τη Β’ και Γ’ τάξη Γενικών Λυκείων για το σχολικό έτος 2024-2025.

Συγκεκριμένα, στο Δήμο μας καταργούνται στο 11ο ΓΕΛ 1 τμήμα Β’ Λυκείου και 2 τμήματα Γ΄ Λυκείου. Απευθυνθήκαμε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας για το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο δε λάβαμε σαφείς απαντήσεις σχετικά με το μέλλον των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Αντίθετα, η διευθύντρια μας είπε ότι η κατάσταση είναι πρωτοφανής και τα Λύκεια ξεκινούν τη λειτουργία τους σε κινούμενη άμμο. Δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες από την Περιφερειακή Διεύθυνση για την εφαρμογή του μέτρου. Δεν επιτρέπονται μετεγγραφές νέων μαθητών  στα σχολεία που πλήττονται. Στην πιο καθοριστική φάση της σχολικής τους πορείας οι μαθητές δε γνωρίζουν σε ποιο σχολείο θα βρίσκονται το πρωί της Τετάρτης, αν θα μετακινηθούν συντονισμένα σε όμορο σχολείο, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, ή θα αναγκαστούν βγουν στη γύρα για να βρουν σχολείο!!!!

Οι καταργήσεις αυτές έρχονται να ακολουθήσουν τις συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων, τις συγχωνεύσεις 1000 τμημάτων σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με μοναδικό σκοπό να εξοικονομηθούν χρήματα, αφού η μείωση και κατάργηση τμημάτων μειώνει και αντίστοιχα τον αριθμό των απαραίτητων εκπαιδευτικών. Και παρόλα αυτά το κουδούνι αύριο θα χτυπήσει με κενά σε εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας, ειδικοτήτων, αλλά και ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες.

Το βαρέλι δεν έχει πάτο! Συντονισμένα, αποφασιστικά και οργανωμένα είναι τώρα η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας διεκδικώντας για τα παιδιά μας το σχολείο και τη μόρφωση που τους αξίζει!

Απαιτούμε, άμεσα να ανακληθούν οι συγχωνεύσεις και η κατάργηση τμημάτων!

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ 10/09/24 ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στη φυλακή 2 γιατροί και 3 φαρμακοποιοί για την απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

Peristeri News

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ορτύκια με σαλμονέλα

Peristeri News

Κολωνός: Συμπλοκή με πυροβολισμούς και 4 συλλήψεις

Peristeri News

Leave a Comment