PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ένωση Γονέων Περιστερίου: Παλεύουμε για το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση



Σε νέες κινητοποιήσεις προχωράει η Ένωση Γονέων Περιστερίου ενόψει των συγχωνεύσεων σε τμήματα σχολείων της πόλης.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση της Ένωση Γονέων για τις συγχωνεύσεις:

Την Τετάρτη 04.09.24 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου με Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Γονέων, αντιπροσώπους της Ένωσης Γονέων και γονείς με θέμα την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στη συγχώνευση δεκάδων τμημάτων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ομόφωνα καταγγέλθηκε η συγκεκριμένη απόφαση που οδηγεί στη δημιουργία τμημάτων μαμούθ με 25, ακόμα και 28 μαθητές, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένα παιδαγωγικό μέτρο, πόσο μάλιστα όταν δεν υπάρχει καμία μέριμνα για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/ και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Αποφασίσαμε πως χρωστάμε στα παιδιά μας να μη μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Καλούμε όλα τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και όλους τους γονείς του Περιστερίου να καταγγείλουν αυτή τη μεθόδευση και να συντονίσουμε τη δράση μας με τους Συλλόγους Δασκάλων και Καθηγητών.

Την Πέμπτη, 05.09.24 στις 12.30μμ πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας (Αρκαδίας 22, Περιστέρι).

Την Παρασκευή 06.09.24 στη 1μμ πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας (Μάκρης 5, Αιγάλεω).

Την Τρίτη, 10.09.24 στις 7μμ πραγματοποιούμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ορτύκια με σαλμονέλα

Peristeri News

Κολωνός: Συμπλοκή με πυροβολισμούς και 4 συλλήψεις

Peristeri News

Άγνωστοι άρπαξαν 30 καινούργια laptop μέσα από Υπουργεία

Peristeri News

Leave a Comment