PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Κάθε περιούσια που χάνεται είναι μια τραγωδία για τον ιδιοκτήτη



«Κάθε περιούσια που χάνεται είναι μια τραγωδία για τον ιδιοκτήτη», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην Πεντέλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται, να ξαναπατήσουν στα πόδια τους, είτε πρόκειται για κατοικίες είστε για επιχειρήσεις. […] Βούλησή μας να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα πολύ γρήγορα», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία των συναρμόδιων υπουργών, της περιφέρειας Αττικής και των Δημάρχων των πυρόπληκτων περιοχών, σχετικά με τα μέτρα αποκατάστασης μετά τις καταστροφικές φωτιές.

«Άκουσα πολύ προσεκτικά όσα είπαν οι Δήμαρχοι σε ότι αφορά τα ρέματα σε Βριλήσσια και Χαλάνδρι. Το ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής ήταν πάντα ένας γόρδιος δεσμός. Τα έργα θα γίνουν σύντομα με όση στήριξη χρειαστεί», συμπλήρωσε σε άλλο σημείο.

Σε 6 μήνες η ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου Νέας Πεντέλης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από την σύσκεψη επισκέφθηκε το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου – Λυκείου Νέας Πεντέλης.

Το κλειστό γυμναστήριο υπέστη ζημιές από τη φωτιά και εκεί τον υποδέχτηκαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου αλλά και ο διευθυντής του σχολείου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο εκπρόσωπος της ΓΕΚ – Τέρνα που έχει αναλάβει την αποκατάσταση του γυμναστηρίου, τους παρουσίασε το σχέδιο και το πλάνο ανακατασκευής του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ανακατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 6 μήνες. Οι όποιες άλλες ζημιές έχουν υποστεί τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Πεντέλης θα έχουν αποκατασταθεί μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη Δήμαρχο, επισκέφθηκε και την Ιερά Μονή Πεντέλης όπου τον υποδέχθηκε ο ηγούμενος, ενώ έξω από τη Μόνη, μαζί με τον Υπουργό κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής προστασίας Βασίλη Κικίλια συνομίλησε με τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής και τους εθελοντές πυροσβέστες που βρίσκονται εκεί.

Τέλος με τη Δήμαρχο μετέβη και στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών όπου ο Πρόεδρος του Αστεροσκοπείου Καθ. Μανώλης Πλειώνης, ο Αντιπρόεδρος Δρ. Σπύρος Βασιλάκος και ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Υποστήριξης Ερευνών Δρ. Θανάσης Μαρούσης τον υποδέχθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου.

Ο κ. Πλειώνης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα αντιπυρικά μέτρα που έχει λάβει το Αστεροσκοπείο, τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να μην πληγούν οι εγκαταστάσεις του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ

Peristeri News

Πώς θα διεξαχθεί το ντιμπέιτ του ΠΑΣΟΚ

Peristeri News

K. Μητσοτάκης: Λαμβάνουμε δράσεις για να μειώσουμε τις ανισότητες

Peristeri News

Leave a Comment