PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η Ένωση Γονέων Περιστερίου καταγγέλλει απόφαση για συγχώνευση τμημάτων σε σχολεία



Για απόφαση συγχωνεύσεων τμημάτων σχολείων στο Περιστέρι κάνει λόγο ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καταμεσής του καλοκαιριού, με κλειστά τα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, αντί να φροντίζει να καλυφθούν όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες για τη νέα σχολική χρονιά 2024 – 2025 ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό κενό σε δασκάλους γενικής παιδείας, ειδικοτήτων, ειδικής αγωγής και καθηγητές, προχωράει σε συγχωνεύσεις τμημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, αναστέλλει προηγούμενες εγκρίσεις για διαχωρισμό τμημάτων, όπου υπήρχαν παιδιά με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και δημιουργεί υπεράριθμα τμήματα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει έτσι την εκπαιδευτική διαδικασία με θύματα πρωτίστως τους μαθητές που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και τους υπόλοιπους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Και δεν μπορούμε να μην ανησυχούμε για το ενδεχόμενο η συγχώνευση τμημάτων να οδηγήσει ακόμα και σε αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος μαθητών εξαιτίας του υπεράριθμου.

Συγκεκριμένα, στο Περιστέρι συγχωνεύονται τμήματα στα 7ο , 21ο , 24ο , 30ο , 31ο , 32ο , 41ο  Δημοτικά και 27ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου.

Επιπρόσθετα, απορρίφθηκαν και επτά νέες αιτήσεις που είχαν κατατεθεί για το διαχωρισμό τμημάτων για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

Δεδομένης της διαχρονικής πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά και όλων των προηγούμενων, την εμπειρία που έχουμε από τις πολυάριθμες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία όλων των βαθμίδων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης που δεν καλύπτονται ποτέ στο ακέραιο, μπορούμε με ασφάλεια να διαπιστώσουμε, ότι η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται στη λογική κόστους – οφέλους που βασικό στόχο έχει τη μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών στο σχολεία, άρα και τη μείωση των “δαπανών” του Υπουργείου και εν γένει της κυβέρνησης για τη δημόσια Παιδεία. Άλλωστε, οι συγχωνεύσεις δεν είναι κάτι καινούργιο· αποτελούν προσφιλή επιλογή του Υπουργείου Παιδείας και έρχονται ως συνέπεια προηγούμενων, αλλά και ως προάγγελος νέων…

Το έχουμε τονίσει πολλές φορές: Για εμάς τα παιδιά μας δεν είναι ούτε αριθμοί, ούτε ποσοστά, ούτε συμψηφισμοί. Τα παιδιά μας έχουν δικαιώματα. Προτεραιότητά μας είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους στη μόρφωση, στον αθλητισμό, στον ελεύθερο χρόνο, στη ζωή.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής:

  • να ανακαλέσει άμεσα όλες τις αποφάσεις αναστολής κατάτμησης τμημάτων και να εγκρίνει όλες τις νέες αιτήσεις.

Διεκδικούμε:

  • Την πρώτη μέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς 2024 – 2025 να υπάρξει κανένα εκπαιδευτικό κενό σε κανένα σχολείο, είτε αφορά σε εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας, είτε σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, είτε σε εκπαιδευτικούς ολοήμερων προγραμμάτων, είτε σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης.
  • Τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με ανώτερο αριθμό τους 15 μαθητές.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου μόλις πληροφορήθηκε για την εξέλιξη αυτή πραγματοποίησε άμεσα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, ώστε να ενημερωθούμε αρμοδίως.

Παράλληλα, έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής, στην οποία θα είμαστε όλοι εκεί, για να μην ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με τα παιδιά μας στοιβαγμένα στις σχολικές αίθουσες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ορτύκια με σαλμονέλα

Peristeri News

Κολωνός: Συμπλοκή με πυροβολισμούς και 4 συλλήψεις

Peristeri News

Άγνωστοι άρπαξαν 30 καινούργια laptop μέσα από Υπουργεία

Peristeri News

Leave a Comment