PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τέμπη: Εκτός φυλακής ο σταθμάρχης Λάρισας



Την έξοδο των φυλακών πέρασε ο σταθμάρχης Λάρισας που είχε βάρδια μόνος του το βράδυ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης είχε προφυλακιστεί πριν 17 μήνες και τον Σεπτέμβριο συμπληρωνόταν το 18μηνο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δικηγόρος του σταθμάρχη κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης και ο εισαγγελέας πρότεινε αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με κατ’ οίκον περιορισμό και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο ανακριτής έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα με αποτέλεσμα ο σταθμάρχης Λάρισας να βρίσκεται εκτός φυλακής.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο σκεπτικό για την αποφυλάκιση κρίθηκε πως ο σταθμάρχης δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι εις βάρος του σταθμάρχη δεν επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο γιατί ο εισαγγελέας έκρινε πως δεν θα μπορούσε να το πληρώσει.

Δικαστικοί κύκλοι ανέφεραν πως η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών θα ξεκινήσει το 2025.

Δίωξη σε βάρος της προέδρου της ΡΑΣ και στελεχών της Πυροσβεστικής

Υπενθυμίζεται πως η Εισαγγελία Λάρισας, μετά από πρόταση του Εφέτη ανακριτή, άσκησε δίωξη για διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών διά παραλείψεως, με δόλο και κατ΄ εξακολούθηση κατά της προέδρου της ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων), για το δυστύχημα των Τεμπών.

Επίσης, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διεξήχθη μετά την μήνυση συγγενών θυμάτων, ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά τριών προοανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής και ενός ανώτερου αξιωματικού.

Για ιατροδικαστές και δικαστικούς εμπειρογνώμονες που περιλαμβάνονταν στην μήνυση, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, ενώ για τους δικαστικούς λειτουργούς που περιλαμβάνονταν επίσης στη μήνυση η υπόθεση θα εξεταστεί από άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς εκτός Λάρισας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στη φυλακή 2 γιατροί και 3 φαρμακοποιοί για την απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

Peristeri News

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ορτύκια με σαλμονέλα

Peristeri News

Κολωνός: Συμπλοκή με πυροβολισμούς και 4 συλλήψεις

Peristeri News

Leave a Comment