PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Μεσιτικά προγράμματα: Σε τι εξυπηρετούν ένα γραφείο διαχείρισης και πώλησης ακινήτων



Τα τελευταία χρόνια, οι αγοροπωλησίες ακινήτων στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί, με αρκετούς ξένους να θέλουν να προβούν στην αγορά κατοικίας για να επενδύσουν τα χρήματα τους. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εξάγει την λεγόμενη χρυσή βίζα που μπορεί να την αποκτήσει κάποιος αγοράζοντας ακίνητα μεγάλης αξίας, και να διέρχεται ανενόχλητος στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να είναι απαραίτητα Ευρωπαίος πολίτης. Αυτή η κίνηση τόνωσε το ενδιαφέρον σε πελάτες που δεν είχαν σχέση με την Ευρώπη, αλλά οι περισσότεροι προέρχονται από την Ασία ή την Ανατολή, όπως οι Κινέζοι και οι Ρώσοι. Παράλληλα, η μεγάλη αυτή ζήτηση ανάγκασε πολλά μεσιτικά γραφεία να αλλάξουν τακτική προσέγγισης πελατών, βελτιώνοντας τις υπηρεσίες τους προς όφελος του πελάτη, αυξάνοντας έτσι και τον ετήσιο τζίρο τους σε πωλήσεις ακινήτων.

Οι επιλογές λοιπόν που έχουν οι μεσιτικές εταιρείες είναι δύο και τις οποίες θα εξετάσουμε παρακάτω:

Ένα σύγχρονο μεσιτικό πρόγραμμα αποτελεί το βασικό εργαλείο για την σωστή οργάνωση ενός μεσιτικού γραφείου διαχείρισης και πώλησης ακινήτων. Μέσα από την εφαρμογή μπορεί ένας αγοραστής να έχει άμεση ανταπόκριση από τον υπάλληλο του γραφείου, προκειμένου να του λυθούν οποιεσδήποτε απορίες, ακόμα και σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω επικοινωνία και χάσιμο χρόνου.

Οι δυνατότητες ενός μεσιτικού προγράμματος μπορεί να προσαρμοστούν ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε γραφείου. Επιπλέον, μπορούν να προστεθούν λειτουργίες που δεν έχουν προβλεφθεί εύκολα και γρήγορα, απλά με ένα αίτημα στην εταιρεία που διαχειρίζεται το πρόγραμμα. Αυτό το χαρακτηριστικό κάνει τα προγράμματα αυτά πιο λειτουργικά και σύγχρονα ανά πάσα στιγμή.

Πέρα από την καταχώρηση των ακινήτων σε μία βάση δεδομένων απ’ όπου οι υπάλληλοι μπορούν να ενημερώνουν τους πελάτες άμεσα  με εικόνες και στοιχεία, υπάρχει και η δυνατότητα προώθησης και διαφήμισης σε στοχευμένο πελατολόγιο, που μπορεί να ενδιαφέρεται για μία συγκεκριμένη περιοχή για αγορά ακινήτου. Μπορεί  δηλαδή ο διαχειριστής του προγράμματος να επιλέγει ποια στοιχεία θα βλέπουν οι εκάστοτε πελάτες και ποια πληροφορία θα δίνεται δωρεάν στους υποψήφιους αγοραστές.

Για παράδειγμα, μπορεί ένα γραφείο να δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες που επισκέπτονται την σελίδα του να αναρτούν μόνοι τους μία αγγελία, την οποία μπορούν οι επαγγελματίες μεσίτες να επεξεργαστούν και να διοχετεύσουν σε άλλους συνεργάτες, με σκοπό να βρουν σύντομα κάποιο ενδιαφερόμενο αγοραστή. Σε αυτή την περίπτωση, ο πελάτης, το μόνο που έχει να κάνει, είναι να συμπληρώσει τα στοιχεία του και τα χαρακτηριστικά του ακινήτου. Έπειτα, την όλη διαδικασία προώθησης και πώλησης αναλαμβάνει το γραφείο που θα λάβει ηλεκτρονικά την συγκεκριμένη ανάρτηση.

Επίσης, ένα μεσιτικό πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα στην επικοινωνία με τους πελάτες να υπάρχει άμεση ανταπόκριση με αυτοματοποιημένες απαντήσεις σε ερωτήματα που θέτουν οι υποψήφιοι αγοραστές μέσα από την σελίδα ή τα social media της επιχείρησης. Αυτού του είδους οργάνωση δίνει ένα θετικό πρόσημο στον επαγγελματισμό της επιχείρησης, κάτι που μπορεί να εκτιμηθεί από πολλούς υποψήφιους αγοραστές.

Η διαχείριση των ακινήτων γίνεται πολύ εύκολα με την εισαγωγή κειμένου και εικόνας. Μπορούν να υπάρχουν ακόμα και  βίντεο που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει, χωρίς να είναι αναγκασμένος να κλείσει ραντεβού για να δει μία κατοικία. Με αυτό τον τρόπο, ξεκαθαρίζεται γρήγορα το τι θέλει ο πελάτης να δει, δίνοντας του την δυνατότητα να εστιάσει σε ακίνητα που είναι σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις. Επίσης, ο μεσίτης δεν σπαταλά χρόνο στο να δείχνει συνέχεια διάφορα σπίτια που μπορεί να μην είναι σύμφωνα με τα γούστα του πελάτη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Φλεβική ανεπάρκεια. Γνωρίζετε τα πάντα;

Peristeri News

Αναζητάτε γραφείο που να καλύπτει τις επαγγελματικές σας ανάγκες;

Peristeri News

Γυναικεία plus size ρούχα για εντυπωσιακό στιλ!

Peristeri News

Leave a Comment