Λαχταριστά τορτελίνια με μοσχάρι. Ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.
Υλικά (για 4 άτομα)
1,5 κιλό μοσχάρι (ποντίκι) σε φέτες
500 γρ. τορτελίνια
τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο αλμυρό τυρί
8 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. κόκκους πιπέρια
1 κ.γ. ζάχαρη
2 σφηνάκια κονιάκ
1. κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. αλάτι
0,5 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
– Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας, το ροδίζουμε βάζουμε το σκόρδο και το σβήνουμε με κονιάκ.
– Στη συνέχεια, ρίχνουμε νερό για να καλύψουμε το κρέας, προσθέτουμε ζάχαρη, αλάτι, κόκκους πιπεριού και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για δύο ώρες περίπου (αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο νερό ακόμα).
– Βράζουμε για 20 λεπτά επιπλέον και ρίχνουμε το πιπέρι και την ρίγανη, φροντίζοντας να μείνει με την σάλτσα του.
– Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα τορτελίνια και τα σουρώνουμε.
– Τέλος, σερβίρουμε ζεστά τα τορτελίνια, με τυρί τριμμένο και ρίχνουμε πάνω το κρέας με τη σάλτσα.