Οι κεφτέδες με τόνο και ταραμά είναι μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή, που προσφέρουν ένα πλήρες αλλά και χορταστικό γεύμα.
Υλικά
400 γρ. τόνος κονσέρβας σε νερό ή σε λάδι
2-3 κρεμμύδια τριμμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2-3 χονδρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1-2 κ.σ. ταραμά
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
– Μουσκεύουμε το ψωμί και το στίβουμε καλά.
– Στραγγίζουμε πολύ καλά τον τόνο και τον λειώνουμε με το πιρούνι.
– Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα, που να πλάθεται.
– Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
– Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά για να μην αρπάξουν.
– Όταν πάρουν χρυσοκαστανό χρώμα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.