Με κομμένη ανάσα παρακολουθεί η υφήλιος το στυγνό αιματοκύλισμα στη Λιβύη, με το δίκτυο Αλ-Αραμπίγια να κάνει λόγο για 10.000 νεκρούς στις συγκρούσεις.
Με κομμένη ανάσα παρακολουθεί η υφήλιος το στυγνό αιματοκύλισμα στη Λιβύη, με το δίκτυο Αλ-Αραμπίγια να κάνει λόγο για 10.000 νεκρούς στις συγκρούσεις.
Σοκαριστικές είναι οι εικόνες με τους στρατιώτες που πλήρωσαν με την ίδια τους τη ζωή, την άρνηση τους να ανοίξουν πυρ κατά συμπολιτών τους.
Στο επιχειρησιακό κομμάτι αν και η ροή των πληροφοριών εξακολουθεί να παραμένει δύσκολη, άλλη μια πόλη δυτικά της Τρίπολης, έχει πέσει στα χέρια των αντικυβερνητικών διαδηλωτών όπως και η Βεγγάζη, ενώ στην πρωτεύουσα μαίνονται οι συγκρούσεις με τους μισθοφόρους του Καντάφι.
Στις εξελίξεις στη Λιβύη, αναφέρθηκε από το Ελσίνκι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει στην ειρηνική μετάβαση των χωρών της Μεσογείου, προς την Δημοκρατία.
H κυβέρνηση της Λιβύης θεωρεί πλέον “συνεργάτες της Αλ-Κάιντα” τους ξένους δημοσιογράφους που έχουν μπει παράνομα στο λιβυκό έδαφος, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
“Στη διάρκεια συναντήσεων με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Λιβυκής κυβέρνησης, Αμερικανοί διπλωμάτες ενημερώθηκαν ότι ορισμένα μέλη του CNN, της αραβικής εκπομπής του BBC και του Αλ-Αραμπίγια θα πάρουν άδεια για να μπουν στη χώρα και να καλύψουν την τρέχουσα κατάσταση”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
“Οι ίδιοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι είπαν επίσης ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι μπήκαν παράνομα στη χώρα και ότι η Λιβυκή κυβέρνηση τους θεωρεί πλέον συνεργάτες της Αλ-Κάιντα”, προσθέτει το υπουργείο.
Οι δημοσιογράφοι αυτοί κινδυνεύουν “με άμεση σύλληψη”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι έχουν μπει στη Λιβύη από τα σύνορα με την Αίγυπτο, αφού η κυβέρνηση της Τρίπολης έχασε τον έλεγχο πολλών πόλεων στις ανατολικές περιοχές της χώρας.