PeristeriNews.gr
Οικονομία

Δεν υπάρχει περιθώριο για μικροκομματικές προσεγγίσεις



Ανέφερε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά την σημερινή, πρώτη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού.

“Έχουμε μπει σε έναν δρόμο, που είναι δύσκολος, αλλά ο μόνος που θα μας οδηγήσει κάπου, γιατί οι άλλοι οδηγούν σε αδιέξοδο”, ανέφερε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά την σημερινή, πρώτη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού.

“Είμαστε σε ένα σημείο που δεν υπάρχει περιθώριο για μικροκομματικές προσεγγίσεις, μαγικές συνταγές και μεγάλα λόγια”, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας τις αναφορές της ΝΔ περί μηδενισμού του χρέους εντός 18 μηνών, αναφορές που ωστόσο, δεν προτάχθηκαν σήμερα από τον εισηγητή της.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε πως στον Προϋπολογισμό δεν υπάρχουν μονάχα εισπρακτικά μέτρα, αλλά και πρωτοβουλίες τόνωσης της οικονομίας, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και στα φάρμακα, η μείωση της φορολογίας στα μη διανεμόμενα κέρδη κ.ά..

Για λογαριασμό της ΝΔ, ο Χ. Σταϊκούρας χαρακτήρισε «εικονικό» και «εκτός πραγματικότητας» τον Προϋπολογισμό, ενώ έψεξε την μέχρι τώρα πολιτική της κυβέρνησης, παρατηρώντας πως «η ύφεση είναι βαθειά και παραμένει».

“Καταρρέει ο μύθος ότι η ευρωζώνη και το ευρώ, αποτελούν μέσο θωράκισης των οικονομιών”, τόνισε, εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Ν. Καραθανασόπουλος, ενώ ο Μάκης Βορίδης του ΛΑΟΣ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την “ανεπαρκή δημοσιονομική προσαρμογή που ασκεί”. “Το 2010 ήταν τραγικός χρόνος, το 2011 μπαίνουμε σε εφιάλτη”, παρατήρησε ο Π. Λαφαζάνης, του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πενιχρά εισοδήματα δηλώνουν ιδιοκτήτες μπαρ και κομμωτηρίων

Peristeri News

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις του Οκτωβρίου 2024

Peristeri News

Χρήματα θα επιστρέφει η εφορία εφόσον διαπιστώσει ότι έχει κάνει λάθος

Peristeri News

Leave a Comment