Στα περσινά επίπεδα, ήτοι από 2,20 ευρώ έως και 3 ευρώ ανά τεμάχιο, θα είναι και φέτος η τιμή της λαγάνας, παρά την αύξηση στις πρώτες ύλες έως και 20%, όπως επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας», Έλσα Κουκουμέρια, ενόψει της Καθαράς Δευτέρας.
Μάλιστα, μπορεί η φετινή συγκυρία να αποτελεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τους 730 αρτοποιούς της πόλης, λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, όπως απαγόρευση κυκλοφορίας άνω των 2 χλμ, κλείσιμο της εστίασης και «πάγωμα» όλων των αποκριάτικων εκδηλώσεων, ωστόσο και φέτος θα ζυμωθούν και θα ψηθούν πάνω από 450.000 λαγάνες συνολικά, τόνισε η ίδια.
Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι αρκετοί φούρνοι θα χρησιμοποιήσουν και αύριο εταιρείες delivery προκειμένου να κάνουν παράδοση της λαγάνας κατ’ οίκον και συμπλήρωσε ότι για αυτούς που θα μεταβούν στα καταστήματα «θα τηρούνται όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό και θα υπάρχουν αποστάσεις ασφαλείας, εάν σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρηθούν ουρές».
Σημειώνοντας ότι οι πρώτες λαγάνες θα βγουν ζεστές από τους φούρνους αύριο τα ξημερώματα, η κ. Κουκουμέρια τόνισε ότι στις προτιμήσεις των Θεσσαλονικέων παραμένει πρώτη επιλογή η παραδοσιακή, παρά το γεγονός ότι παρασκευάζονται και άλλες, όπως μεταξύ άλλων, με ελιά και λιαστή ντομάτα.