Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέο κύμα καύσωνα έως 42 βαθμούς η θερμοκρασία



Νέο κύμα καύσωνα βρίσκεται προ των πυλών, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Το έντονο κύμα ζέστης θα ξεκινήσει σήμερα, Πέμπτη και θα κορυφωθεί το Σάββατο, με θερμές αέριες μάζες από την Αφρική να επεκτείνονται στο σύνολο της ελλαδικής επικράτειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι θερμότερες ημέρες αναμένεται να είναι η Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο, 2 και 3 Αυγούστου, όταν οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 41 έως 42 βαθμούς Κελσίου.

Οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής θα φτάσουν τους 39 έως 40 βαθμούς στη Θεσσαλία και στη Νότια Κρήτη, ενώ το Σάββατο στην Κεντρική Ελλάδα το θερμόμετρο θα ανέβει στους 41-42 βαθμούς.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις το κύμα ζέστης φαίνεται να είναι σύντομο, αφού από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται η ενίσχυση των βορείων ανέμων, που θα ενταθούν την Κυριακή, με συνέπεια την υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ στα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως τις θερμές ώρες του Σαββάτου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι οδηγοί ταξί

Peristeri News

Καρέ – καρέ η μεγάλη επιχείρηση στο Περιστέρι – Συνελήφθη ο αρχηγός κυκλώματος διακίνησης μεταναστών (video)

Peristeri News

Θανατηφόρο τροχαίο στην Αθηνών – Κορίνθου

Peristeri News

Leave a Comment