Μία κλασική, νόστιμη συνταγή, η σαρδέλα παντρεμένη, μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη κι αυτούς που δεν πολυαγαπούν το ψάρι, ιδανική για να την απολαύσετε με τους φίλους σας, συντροφιά με ένα ουζάκι.
Υλικά (για 6 άτομα)
1 κιλό σαρδέλες
5 σκελίδες σκόρδου τριμμένο
1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι
ρίγανη
μαύρο & κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
– Καθαρίζουμε καλά τις σαρδέλες και αφαιρούμε τα κεφάλια.
– Από τη ράχη προς την ουρά αφαιρούμε προσεκτικά το κεντρικό τους κόκκαλο.
– Αφού τις φιλετάρουμε, στρώνουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ τις μισές (με το δέρμα προς τον πάτο).
– Από πάνω απλώνουμε σκόρδο και μαϊντανό και στη συνέχεια πάνω από κάθε μια ανοιχτή σαρδέλα, τοποθετούμε μια άλλη (αυτή τη φορά με το δέρμα προς τα πάνω).
– Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και ελαιόλαδο.
– Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά, ανάλογα την ένταση του φούρνου μας.
Tip
Μπορούμε να συνοδεύσουμε τις παντρεμένες μας σαρδέλες με μια νόστιμη πατατοσαλάτα ή χόρτα εποχής.