Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + KA2 με θέμα “Take chances. Keep your balance. Move on” διάρκειας 3 σχολικών ετών (2017-2020).
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από την Πολωνία, Γερμανία, Σλοβενία και Τουρκία και καθ’ όλη την διάρκειά του εκπαιδευτικοί και μαθητές μας θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία για να ανταλλάξουν εργασίες και να αποκτήσουν δημιουργικές εμπειρίες. Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με μαθητές διαφορετικής εθνικότητας και κουλτούρας, η ανταλλαγή διδακτικών πρακτικών, η καλύτερη εξοικείωση με την αγγλική γλώσσα και η ανάπτυξη δεξιοτήτων του 21ου αιώνα όπως κριτική σκέψη, αποτελεσματική συνεργασία και problem solving μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών!
Το διάστημα 20-26 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό ταξίδι στη χώρα μας από τα συνεργαζόμενα σχολεία κατά τη διάρκεια του οποίου φιλοξενήθηκαν 16 μαθητές και 15 εκπαιδευτικοί από τις παραπάνω χώρες.
Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης , διαμορφώθηκε ειδικό πρόγραμμα που περιλάμβανε επιμόρφωση στα εκπαιδευτικά εργαλεία της πλατφόρμας Office365 της Microsoft όπως Teams και Forms, στο LegoEV3 (ρομποτική), και στο Minecraft, επιμορφωτικές επισκέψεις στο Μουσείο της Ακρόπολης και στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και τέλος, συμμετοχή στην εκδήλωση «Multicultural Show: Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίδιοι», όπου η κάθε χώρα παρουσίασε τους παραδοσιακούς χορούς της.
Οι εκπαιδευτικοί των ξένων σχολείων εξέφρασαν αφενός τον εντυπωσιασμό τους για τις καινοτόμες δράσεις και το ακαδημαϊκό επίπεδο των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα – Λιναρδάτου αλλά και την ικανοποίησή τους για τη ζεστή φιλοξενία που παρείχαν στους μαθητές τους οι οικογένειες των παιδιών.
Μέσα από το πρόγραμμα, το οποίο είναι επιχορηγούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα δοθεί η δυνατότητα και στους Έλληνες μαθητές αλλά και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου να συμμετέχουν σε επόμενες επισκέψεις ενώ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη λειτουργία και τη δομή των αντίστοιχων εκπαιδευτικών συστημάτων των συνεργαζόμενων χωρών.
Κυρίως όμως δίνεται η δυνατότητα να καλλιεργηθούν δεσμοί φιλίας ανάμεσα στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς φέρνοντας πιο κοντά τις χώρες της Ευρώπης στο πλέον προνομιακό πεδίο επικοινωνίας, αυτό της εκπαίδευσης.