Μια νηστίσιμη συνταγή με νόστιμα σουβλάκια μανιταριών με σκόρδο και βαλσάμικο.
Υλικά
1 κιλό λευκά μανιτάρια
3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
1/2 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
ρίγανι
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ξυλάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση
– Φτιάξτε τη μαρινάδα σας. Ψιλοκόψτε το σκόρδο, και βάλτε το σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υλικά.
– Κόψτε τα μανιτάρια στη μέση και βάλτε τα μέσα στη μαρινάδα που ετοιμάσατε. Ανακατέψτε τα και αφήστε τα για περίπου μισή ώρα.
– Έπειτα, πάρτε τα ξυλάκια και περάστε τα μανιτάρια σας. Ψήστε τα ή στο γκριλ του φούρνου ή στην ψηστιέρα σας ή στη σχάρα.
– Ψήστε τα για περίπου 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Tip
Προαιρετικά μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγο φρέσκο μαϊντανό όταν τα βγάλετε από τη φωτιά.