Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Κοτζιάς: Η Ελλάδα δεν είναι Ιράκ



Μήνυμα ότι η Τουρκία πρέπει να αναλογιστεί πως η Ελλάδα δεν είναι Ιράκ, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και έκανε λόγο για πολλαπλές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

Μιλώντας στο Α΄ Πρόγραμμα σχολίασε ότι η δήλωση της Ε.Ε. είναι πολύ σοβαρή και αυστηρή, είναι η ισχυρότερη που έχει γίνει ποτέ, υπενθυμίζοντας πως η γείτονα έχει πολλά οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται με την Ευρώπη.

«Η Τουρκία πρέπει να αναλογιστεί αυτό που έχω πει εδώ και δύο χρόνια, ότι η Ελλάδα δεν είναι Ιράκ», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας πως «εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να συνδράμουμε την προσπάθειά της να προκαλέσει ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Επισήμανε ακόμη ότι η Αγκυρα δεν μπορεί να ανατρέψει τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κύπρου, σημειώνοντας ότι στην επόμενη φάση εμπλέκονται η Γαλλία και οι ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Μέτρα στήριξης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για ενοικιαστές, συνταξιούχους και άτομα με αναπηρία

Peristeri News

Ο Γιάννης Λοβέρβος παρέλαβε το Άγιο Φως στα Ιεροσόλυμα

Peristeri News

Ανακοινώθηκε Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment