Ζεστή πλούσια σε γεύσεις η ψαρόσουπα είναι το φαγητό του χειμώνα. Μπορεί η ψαρόσουπα να θεωρείται δύσκολη συνταγή, αλλά ακολουθώντας τα βήματα θα φτιάξετε ένα πιάτο που όλοι θα απολαύσουν.
Υλικά
1 μεγάλο ψάρι για βραστό
1 φλυτζάνι λάδι
3 μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες
2 λεµόνια
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
4 καρότα σε ροδέλες
6 κλωνάρια σέλινο
3 αυγά
1 ποτήρι κρασιού ρύζι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
– Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε καλά το ψάρι.
– Κόβουμε τα λαχανικά τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι και 4 ποτήρια νερό και τα βράζουμε για ένα τέταρτο περίπου.
– Στην συνέχεια προσθέτουμε μέσα το ψάρι κομμένο σε χοντρές φέτες,αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για μισή ώρα ακόμα.
– Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα σκεπάζουμε για να κρατηθούν ζεστά.
– Σουρώνουµε το ζωµό, τον βάζουµε στην κατσαρόλα ξανά για να πάρει βράση και προσθέτουµε το ρύζι.
– Μετά από 10 λεπτά περίπου σβήνουµε την φωτιά.
– Στην συνέχεια χτυπάµε τα αυγά σε µπολ προσθέτοντας σιγά-σιγά το στυµµένο λεµόνι και λίγο από τον ζωµό.
– Τα ρίχνουµε στην κατσαρόλα, ανακατεύουµε ελαφρά και η σούπα µας είναι έτοιµη.
Tip
* Προτιμάμε ψάρια, όπως φαγκρί, κοκινόψαρο ή μπακαλιάρο.