Μια αρκετά πρωτότυπη και πεντανόστιμη συνταγή για ζυμαρικά, με κιμά, γιαούρτι, σκόρδο και τυρί.
Υλικά
1 πακέτο μικρό ζυμαρικό (κοχυλάκι, μακαρονάκι ή το καλύτερο: αχιβαδούλες “Μυλέλια” ζυμωμένες με φέτα και ούζο)
μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά (ή και 1/4 μοσχαρίσιο, 1/4 αρνίσιο)
2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
150-250 γρ. παρμεζάνα ή όποιο άλλο πικάντικο τυρί προτιμάτε (η ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
δυο-τρεις κουταλιές βούτυρο
λάδι
1 καρότο
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
– Τσιγαρίζουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι σε λίγο λαδάκι, προσθέτουμε λίγο νεράκι και στη συνέχεια το καρότο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι. Βράζουμε για περίπου 30-40΄ προσέχοντας μη μας κολλήσει (προσθέτουμε λίγο επιπλέον νεράκι αν χρειαστεί).
– Σε ένα μπωλ βάζουμε το γιαούρτι, το σκόρδο λιωμένο (ή ψιλοκομμένο) και λίγο αλάτι. Το ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
– Βράζουμε και στραγγίζουμε τα ζυμαρικά μας.
– Σε μια βαθιά και φαρδιά γαβάθα βάζουμε μια στρώση ζυμαρικό, μια στρώση τυρί, μια στρώση κιμά και μια στρώση γιαούρτι. Μετά άλλη μια φορά όλο αυτό και στο τέλος ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο λυωμένο.
Tip
Είναι ένα πολύ ορεκτικό φαγητό, λόγω του χωνευτικού σκόρδου μπορείς να τρως μέχρι να σκάσεις (που συνήθως μας συμβαίνει) και είναι και πολύ ευπαρουσίαστο για τραπέζι (ψιλοκόψτε και λίγο μαϊντανό από πάνω για την εμφάνιση αν θέλετε). Το σερβίρουμε με μια μεγάλη κουτάλα (όχι αυτήν που έχουμε για τις σούπες, μια πιο φαρδιά).