Τιραμισού αυθεντικό, κατάλληλο και για άσχετους με τη ζαχαροπλαστική και κυρίως οικονομικό!
Υλικά
2 πακέτα σαβουαγιάρ
1 μόρφατ
1 πακέτο τυρί κρέμα
μισή κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές καφέ
2 κουταλίες ζάχαρη
Κακάο
Εκτέλεση
– Χτυπάμε τη μόρφατ με τη μισή κούπα ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε ξανά και την βάζουμε στο ψυγείο
– Βάζουμε σε ένα μπωλ τον καφέ και τις δύο κουταλιές ζάχαρη, νερό και κάνουμε ουσιαστικά αχτύπητο φραπέ. Μουσκεύουμε τα σαβαγιάρ στο υγρό και τα τοποθετούμε με τη σειρά σε ένα ταψάκι παραληλόγραμμο ή τετράγωνο.
– Στρώνουμε μια στρώση από το μίγμα (μόρφατ και τυρί) και συνεχίζουμε με μια ακόμη σειρά σαβαγιάρ και ξανά την τελευταία στρώση μίγμα. Με ένα σουρωτήρι (για το τσάι) πασπαλίζουμε το κακάο.
– Στο ψυγείο κατευθείαν.
Tips
– Επειδή θα φάνε παιδιά μπορείτε να βάλετε λιγότερο καφέ.
– Αν έχετε διαβητικό στην οικογένεια μπορείτε να το κάνετε με ασπαρτάμη και είναι το ίδιο νόστιμο.
– Χρησιμοποιήστε ταψάκι πυρέξ μικρό παραληλλόγραμμο, να είναι βαθύ.
– Είναι εξαιρετικά ελαφρύ.