Καρμπονάρα light. Απολαύστε το αγαπημένο σας πιάτο χωρίς ενοχές.
Υλικά
1 πακέτο βρασμένα και σουρωμένα μακαρόνια
1/2 κύβος κνορ ζωμός βοδινού
μανιτάρια
γάλα φρέσκο 1,5% λιπαρά
λίγο γκούντα λαιτ τριμένο
πιπεριές (κόκκινη,πράσινη)
λίγες φέτες του τοστ γαλοπούλα (προαιρετικά)
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
– Σε ένα αντικολιτικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια μαζί με τις πιπεριές και την γαλοπούλα.
– Αφού τσιγαριστούν, ρίχνουμε το γάλα (περίπου 1-1.5 νεροπότηρο) και τον κύβο.
– Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια και το γκούντα.
– Ετοιμη! Τρώγεται ζεστή.
Tip
– Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακαρόνια από την προηγούμενη ημέρα. Αλάτι δεν βάζω, γιατί ο κύβος είναι αλμυρούτσικος, αλλά αν θέλετε προσθέστε!