Πανεύκολη καλοκαιρινή μακαρονάδα, ζυμαρικά με τόνο και φρέσκα λαχανικά.
Υλικά (για 6 μερίδες)
500 γρ. μακαρόνια (όποιο είδος σας αρέσει)
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλη κομμένη φέτες πιπεριά
1 – 4 σκελίδες τριμμένο σκόρδο (ανάλογα το γούστο)
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα τσίλι (προαιρετικά)
500 γρ. χοντροκομμένες ντομάτες (αν έχετε ντοματίνια, τα αφήνετε ολόκληρα)
4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό (ή μπορείτε να βάλετε μαϊντανό)
3 κονσέρβες στραγγισμένο τόνο σε ελαιόλαδο (500 γρ. περίπου)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
– Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Τα στραγγίζετε.
– Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε την πιπεριά το σκόρδο και αν θέλετε και την πιπερίτσα τσίλι.
– Μαγειρεύετε για 2 – 3 λεπτά να μαλακώσει η πιπεριά. Προσθέτετε τις ντομάτες και μαγειρεύετε 1 – 2 λεπτά ακόμη.
– Προσθέτετε τα μακαρόνια, τον τόνο και τον βασιλικό. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Σερβίρετε αμέσως.