PeristeriNews.gr
Συνταγές

Φιλέτο μοσχαρίσιο φούρνου



Το μοσχαρίσιο κρέας είναι από τα πιο νόστιμα θρεπτικά και διαδεδομένα είδη.

Υλικά (για 2-4 άτομα)

1,5 κιλό κομμάτι φιλέτο μοσχαρίσιο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
2 κουταλιές αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε με νερό καλά το φιλέτο και στη συνέχεια το σκουπίζουμε, ώστε να φύγουν τα νερά.

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το φιλέτο και το σοτάρουμε ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία στην υψηλότερη ένταση. Αρχικά το σοτάρουμε από τη μια πλευρά μόνο και μόλις πάρει χρώμα, το γυρνάμε από την άλλη πλευρά.

Αυτό το επαναλαμβάνουμε, αν χρειάζεται, άλλη μια φορά.

Βγάζουμε το φιλέτο από το τηγάνι και το μεταφέρουμε σε ένα ορθογώνιο πυρέξ ή σε ένα μικρό ορθογώνιο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο από τη μια πλευρά και μετά το γυρνάμε και το αλατοπιπερώνουμε από την άλλη πλευρά.

Το αναποδογυρίζουμε 1-2 φορές μέσα στο σκεύος. Κλείνουμε το μάτι, για να μην πεταχτεί το λάδι και ρίχνουμε το κρασί μέσα στο λάδι.

Ανοίγουμε ξανά το μάτι αλλά σε χαμηλότερη θερμοκρασία και με ένα πιρούνι βάζουμε μέσα στο τηγάνι 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα. Με αυτή την κρούστα καλύπτουμε το φιλέτο, το οποίο είναι μέσα στο ταψί.

Όταν καλυφθεί πλήρως, το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου (μπορούμε να το ψήσουμε και περισσότερη ώρα αν το θέλουμε πιο καλοψημένο, μέχρι 1 ώρα το πολύ).

Στα 15 λεπτά, το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε λίγο νεράκι στον πάτο του σκεύους για να μην κολλήσει το φιλέτο. Στα 30 λεπτά, το βγάζουμε από το φούρνο και το κόβουμε σε φέτες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment