PeristeriNews.gr
Συνταγές

Σπιτικό κέικ σοκολάτας



Ένα αφράτο, γευστικό, εύκολο, γρήγορο και πολύ πολύ νόστιμο γλυκό!

Υλικά (για 4-6 άτομα)

– 1/2 φλιτζάνι (110 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

– 1 φλιτζάνι (220 γραμμάρια) καστανή ζάχαρη για γλυκά

– 1/2 φλιτζάνι (100 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη

– 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

– 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο ή ξινόγαλα

– 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

– 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 3/4 φλιτζανιού 95 γραμμάρια σκόνη άγλυκο κακάο

– 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

– 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

– 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

– Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 35 εκ.

– Στο κάδο του μίξερ, με την μέση ταχύτητα ανακατεύετε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τη ζάχαρη (καστανή – λευκή) και χτυπήστε περίπου για 3 λεπτά.

– Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε καλά. Στη συνέχεια, το γάλα και τη βανίλια.

– Κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί και ανακατέψτε τα.

– Ρίχνετε το το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο κάδο του μίξερ και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

– Χύστε το μείγμα κέικ στην αλευρωμένη φόρμα. Ψήστε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω – 2 σκάλα για 50 – 60 λεπτά χωρίς να ανοίξετε τον φούρνο ενδιάμεσα κατά το ψήσιμο.

– Τέλος αφήνετε το κέικ να κρυώσει για περίπου 10 – 15 λεπτά και μετά σερβίρετε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment