PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

5 όμορφες παραλίες στην Αττική για μια γρήγορη απόδραση (pics)



Οι πιο όμορφες παραλίες της Αττικής απέχουν από το κέντρο της Αθήνας από 45 λεπτά έως 1 ώρα και 30 λεπτά και έτσι αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για ημερήσια απόδραση.

Ερωτοσπηλιά

Στρίβοντας αριστερά στο Πόρτο Ράφτη και οδηγώντας ακόμα λίγα χιλιόμετρα θα συναντήσεις την Ερωτοσπηλιά, μια αγαπημένη, ερημική παραλία κοντά στην Αθήνα.

Αυτή η επιλογή με το πιασάρικο όνομα είναι ένας μικρός, απάνεμος όρμος με άμμο και βότσαλα, ιδιαίτερα αγαπητή σε ζευγάρια. Δεν έχει ξαπλώστρες (οπότε φέρε τον εξοπλισμό σου), αλλά τα δέντρα στη μια πλευρά της παραλίας προσφέρουν λίγη φυσική σκιά.

Απόσταση από το κέντρο: 42χλμ Είσοδος: Δωρεάν

Σχοινιάς

Ο Σχοινιάς δεν είναι μόνο μια από τις καλύτερες παραλίες της Αττικής, αλλά και μια από τις πιο γνωστές. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νομού και το τοπίο θα σε εντυπωσιάσει, αφού ο συνδυασμός της ατελείωτης αμμουδιάς με το πευκοδάσος στο ένα άκρο της παραλίας δημιουργεί φανταστικές εικόνες.

Ο Σχοινιάς προσφέρεται για μεγάλες, χαλαρές βόλτες, ενώ η παραλία είναι διάσπαρτη με snack bars (σε κάποια σημεία θα βρεις και ξαπλώστρες με ομπρέλες). Τα ρηχά νερά του τον κάνουν πολύ δημοφιλή προορισμό για οικογένειες και η τοποθεσία του τον κάνει αγαπημένη παραλία όσων ζουν στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Απόσταση από το κέντρο: 50χλμ Είσοδος: Δωρεάν

Ζούμπερι

Στις όμορφες παραλίες της Αττικής και το Ζούμπερι, κοντά στη Νέα Μάκρη, πάλι στο βορειοανατολικό τμήμα της ακτογραμμής της Αττικής. Το πλεονέκτημα εδώ είναι οι ταβέρνες με θαλασσινά με θέα στην παραλία και οι εγκαταστάσεις που σου παρέχουν όλα όσα χρειάζεσαι για να περάσεις μια ολόκληρη ημέρα στη θάλασσα.

blank

Ξαπλώστρες, τα beach bars, τα αποδυτήρια, τα ντους, το γήπεδο beach volley και όλη η ατμόσφαιρα που κάνει το Ζούμπερι τόσο δημοφιλή παραλία, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.

Απόσταση από το κέντρο: 35χλμ Είσοδος: Δωρεάν

Πόρτο Γερμενό

Μια ακόμα μεγάλη και όμορφη παραλία κοντά στην Αθήνα θα βρεις στον όρμο βόρεια της Ψάθας. Στην πραγματικότητα, το Πόρτο Γερμενό χωρίζεται σε τρεις παραλίες – όλες με άμμο και μικρό βότσαλο. Και οι δύο είναι ειδυλλιακές, φιλόξενες και έχουν φόντο το πράσινο του δάσους.

Η διαφορά με την Ψάθα είναι ότι εδώ δεν υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μια πιο ελεύθερη, λιγότερο οργανωμένη αίσθηση που προσελκύει εξίσου οικογένειες, φίλους και ζευγάρια. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ο αριθμός των ταβερνών στο δρόμο κατά μήκος της παραλίας.

Απόσταση από το κέντρο: 65χλμ Είσοδος: Δωρεάν

Πουνταζέζα

Η Πουνταζέζα είναι μια όμορφη παραλία κοντά στην Αθήνα, ιδανική για οικογένειες. Βρίσκεται σε έναν πεταλωτό όρμο ακριβώς στα μέσα της διαδρομής μεταξύ του λιμανιού του Λαυρίου και του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

blank

Εκεί θα βρεις και ξαπλώστρες και ομπρέλες και άμμο για ηλιοθεραπεία και χαλάρωση. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό στις ταβέρνες της περιοχής και μια ενδεχόμενη βόλτα στο Ναό του Ποσειδώνα. Όμως αυτή η παραλία κρύβει και μια πιο μεγάλη έκπληξη που την κάνει ακόμα πιο μοναδική: τα ερείπια μιας βυθισμένης πόλης από τον 4ο αιώνα π.Χ.. Έχε το νου σου λοιπόν καθώς θα κολυμπάς.

Απόσταση από το κέντρο: 63χλμ Είσοδος: Δωρεάν

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πως να φτιάξεις ένα online blog μαγειρικής!

Peristeri News

Πώς η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να βοηθήσει στο επαγγελματικό σας ξεκίνημα;

Peristeri News

Πως να απαλλαγείτε από τα επιβλαβή έντομα και τους κοριούς

Peristeri News

Leave a Comment