Ξερό γήπεδο, κατεστραμμένα κοντέινερ, χώροι αναξιοποίητοι λίγα μέτρα από το Μετρό «Ανθούπολη». Πώς έφτασε σε αυτή την εικόνα το γήπεδο Ιεροθέου και ποιο είναι το πλάνο της αναμόρφωσης από το Δήμο Περιστερίου;
Μετά και την επανεκλογή ως Δήμαρχος Περιστερίου για πέμπτη συνεχόμενη φορά, ο Ανδρέας Παχατουρίδης και οι συνεργάτες του οριοθετούν αυτό το διάστημα το πλάνο και τους στόχους της τετραετίας που διανύουμε εδώ και μερικές μέρες.
Όπως έχει αποδειχθεί και από το αποτέλεσμα της διοίκησης, η βασική στόχευση είναι η καθημερινότητα των δημοτών και η ανάπτυξη συγκεκριμένων σημείων της πόλης που ενισχύουν την εικόνα του Περιστερίου και αποτελούν σημεία προορισμού για τους δημότες και τους επισκέπτες.
Σε αυτή την τετραετία όπως μαθαίνουμε η διοίκηση θα κινηθεί στον ίδιο άξονα έχοντας ήδη στοχεύσει σε 4-5 μεγάλα έργα που θα ακουστούν δυνατά και εκτός της πόλης και φυσικά θα δώσει πάλι βάση στην καθαριότητα και στα προβλήματα των δημοτών σε κάθε γειτονιά της πόλης.
Ένα από τα διαχρονικά σημεία στην πόλη που απαιτεί αναμόρφωση είναι και το γήπεδο του Αγίου Ιεροθέου μαζί με τους χώρους περιμετρικά του. Για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό στο Περιστέρι γνωρίζουν ότι το γήπεδο έχει παραμείνει εδώ και πολλά χρόνια στην ίδια κατάσταση και συγκεκριμένα είναι το μόνο γήπεδο που παραμένει με χώμα στο Περιστέρι, οι εξέδρες είναι σε κακή κατάσταση όπως επίσης και τα αποδυτήρια. Η εικόνα του γηπέδου δεν θυμίζει σε τίποτα τα υπόλοιπα γήπεδα που τα τελευταία χρόνια αποτελούν τα καλύτερα της Δυτικής Αθήνας.
Όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια το πρόβλημα έγκειται στο ότι η ιδιοκτησία του γηπέδου είναι ένας πραγματικός γρίφος. Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες μέρος της ιδιοκτησίας έχουν η ΕΘΕΛ και κάποιος ιδιώτης. Βάσει αυτού ο Δήμος Περιστερίου δεν μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να κάνει κάποια διορθωτική κίνηση στο γήπεδο και τους χώρους του.
Αυτή λοιπόν είναι η βασική στόχευση των ανθρώπων του Δήμου, η απόκτηση της ιδιοκτησίας του χώρου από ΕΘΕΛ και ιδιώτη ώστε να υπάρξει η δυνατότητα αναμόρφωσης όλων των χώρων.
Με την προϋπόθεση λοιπόν ότι αποκτηθεί ο χώρος από το Δήμο Περιστερίου πάμε να δούμε ποιες είναι οι δυνατότητες και τι μπορεί πραγματικά να γίνει.
Ξεκινάμε με το στοιχείο ότι ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως «Χώρος Πρασίνου». Τι σημαίνει αυτό; Δεν μπορούν να γίνουν στο χώρο μεγάλα κτίρια ή κατασκευές όπως π.χ. ένα μεγάλο γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον Ατρόμητο. Για να γίνει αποχαρακτηρισμός και να μπορέσει να γίνει κάτι τέτοιο θα χρειαστούν πολλά χρόνια και αρκετή γραφειοκρατία.
Ξεκαθαρίζοντας λοιπόν τα πράγματα γίνεται κατανοητό ότι αφού το γήπεδο Ιεροθέου αποτελεί χώρο Πρασίνου αυτό που μπορεί να γίνει είναι μια πλήρης αναμόρφωση του χώρου που ενδεχομένως θα ενωθεί με το υπόλοιπο Άλσος Περιστερίου. Τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα και επισκευή της ήδη υπάρχουσας εξέδρας αλλά και επισκευή των υπαρχόντων κτιρίων στο σημείο. Αν προσθέσουμε στην ανάπλαση και το έτερο γήπεδο που συνορεύει με το Άλσος Περιστερίου αλλά και τα γήπεδα τένις μιλάμε για αρκετά στρέμματα που θα αναμορφωθούν προς όφελος των πολιτών.
Πρόκειται για ένα πραγματικά μεγάλο και δύσκολο έργο που έχει μπει στο στόχαστρο του Ανδρέα Παχατουρίδη και αν τελικά πραγματοποιηθεί θα αποτελέσει άλλο ένα κερδισμένο στοίχημα στην πολυετή πορεία του Δημάρχου στην πόλη.