Συνέντευξη τύπου πραγματοποίησε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου, που αναφέρθηκε στις διαχρονικές ευθύνες της πολιτείας, που μειώνει διαρκώς τις δαπάνες για την Παιδεία και τη δημοτική αρχή.
Η Ένωση Γονέων παρουσίασε μία εικόνα ορισμένων κτιριακών υποδομών σχολείων του Δήμου. Όπως διαπιστώνει, σε σύγκριση με αντίστοιχη καταγραφή που έγινε τρία χρόνια πριν, τα προβλήματα παραμένουν και πολλαπλασιάζονται.
Ειδικότερα, εντοπίζει μια σειρά ζητήματα σε σχολεία, όπως ανάγκη για βάψιμο μέχρι φθορές στην τοιχοποιία, προβλήματα σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις με φθαρμένα καλώδια και σπασμένους διακόπτες, φθαρμένες μονώσεις ταρατσών, εξωτερικά κουφώματα που μπάζουν νερά και επιτρέπουν απώλεια θερμότητας, χαλασμένες βρύσες, ανάγκη για αντικατάσταση και επέκταση των υποδομών υγιεινής.
Αναφέρθηκαν επίσης στην ανάγκη αντικεραυνικής προστασίας και αντισεισμικού ελέγχου των σχολείων.
Παράλληλα, οι γονείς ζητούν να προχωρήσει η ανέγερση νέων σχολείων, αναφερόμενοι ειδικότερα στην ανάγκη να αποκτήσουν το δικό τους κτίριο το 1ο Ειδικό Σχολείο, το 28ο Δημοτικό Σχολείο και το 10ο Λύκειο για το οποίο υπάρχει χαρακτηρισμένος χώρος.
Δείτε ΕΔΩ τα προβλήματα που έχει καταγράψει η Ένωση Γονέων Περιστερίου.
Επίσκεψη του PeristeriNews.gr σε σχολεία που καταγγέλθηκαν προβλήματα
Με αφορμή τη Συνέντευξη τύπου, το PeristeriNews.gr, επισκέφθηκε μερικά από τα σχολεία της πόλης, στα οποία η Ένωση Γονέων Περιστερίου έχει καταγράψει λειτουργικά και κτιριακά προβλήματα με σκοπό να συνομιλήσει με τους Διευθυντές για τα θέματα αυτά αλλά και να δει από κοντά τα όσα καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της Ένωσης.
Ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας από τα πλέον παλαιότερα σχολεία του Περιστερίου, το 26ο δημοτικό σχολείο (1972) και το 5ο Γυμνάσιο (1978) και συνεχίσαμε σε νεότερα. Οι Διευθυντές που μας υποδέχθηκαν πρόθυμα, εξέφρασαν άγνοια για τα προβλήματα που έχει καταγράψει η Ένωση στα σχολεία τους, δέχθηκαν όμως να μας συνοδεύσουν να περιηγηθούμε στα καταγεγραμμένα προβλήματα.
Με γνώμονα αυτό που μας δήλωσε και ένας διευθυντής δημοτικού σχολείου, “οι ανάγκες είναι πάντα πολλές”, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται μεγάλος αγώνας -και μάλιστα στην εποχή των μνημονίων- από πλευράς Διευθυντών, γονέων και Δημοτικής Αρχής, ώστε τα σχολεία της πόλης μας να λειτουργούν με επάρκεια και έτσι όπως πρέπει και αξίζει στα παιδιά.
Τα δε προβλήματα, εκεί που υπάρχουν, άλλα λύθηκαν, άλλα έχουν δρομολογηθεί, ενώ επισκευές, ζημιές, βαψίματα και διάφορες συντηρήσεις δεν σταματούν ποτέ, χειμώνα-καλοκαίρι, αν αναλογισθεί κανείς ότι 18.000 μαθητές καθημερινά περνούν το κατώφλι των περίπου 135 σχολείων του Περιστερίου.